perjantai 2. huhtikuuta 2010

Lattian monet kasvot-Many faces of the floor

Kasvihuoneen uusi "kivilattia" näyttää nyt tältä. Lattian valmistin eilisessä postauksessani esittelemästäni munakennomassasta:

The new "stone-floor" appears as so. The floor is made of the egg carton -pulp I introduced to you yesterday:

Yritin vähän kuvata lattian työvaiheitakin. Ensin leikkasin massalevyn sopiviksi, lattialaattojen kokoisiksi paloiksi ja liimasin ne kasvihuoneen lattian kokoiselle pahville:

I also tried to photograph the different stages of the flooring. At first I clipped the pulp-sheet into right sized, floor-tile pieces and glued them on a piece of card-board the size of the greenhouse floor:

Seuraavaksi hioin pinnan tasaiseksi ja tilkitsin rakoset itsestään kovettuvalla terrakotta-massalla. Massan kuivuttua hioin komeuden uudestaan ja sivelin tilkityt raot liimalla. Tässä tällainen fifty-fifty kuva, liimalla ja ennen liimausta:

Next I sanded the sheet surface smooth, and caulked the slots with some self-hardening terracotta-mass. After the mass had dried I sanded the whole sheet again and put some glue on the mass-lines. Here's the fifty-fifty shot, after and before the glueing:

Viimeiseksi maalasin laatat ja terrakottalinjat. Viimeistely lakalla.

Finally I painted the tiling and the terracotta-lines. Finished with lac.

Valmis kivilattia lähikuvassa:

A close-up of the finished stone-floor:

Olen ihan tyytyväinen tulokseen. Sivelin kasvihuoneen lattian liimalla, asetin lattialevyn paikoilleen ja kuivasin painojen alla.

I'm quite satisfied with the result. I glued the greenhouse floor, placed the floor-sheet on it and dried it up under some weights.

Kasvihuone onkin enää lasitusta (ja sisustusta) vaille vajaa :)

All the greenhouse needs now is glassing (and decoration) :)

8 kommenttia:

aino kirjoitti...

Oi kun hieno!! Minäkin tein kivilattian ja seinät kananmunakennosta, leikkasin vain pyöreitä palasia suoraan siitä kennosta ja kiinnitin askartelusavella ja liimalla. Ja maalasin lopuksi. Siitä ei tullut noin hienoa ja tasaista, mutta ihan kelvollinen. :)

Julianna kirjoitti...

Upea lattia!!

Raija Maula kirjoitti...

On kyllä upea lattia! Kyllä sait kuulostamaan helpolta lattian teon. Ja koko kasvihuoneesta tulee varmaan myös upea luomus, kuten muistakin töistäsi on tullut. Seuraan aktiivisesti Lupescu Familyn vaiheita, kommentteja vaan tulee kovin harvoin jätettyä.

Oikein hyvää Pääsiäistä Sinulle toivotan.

Leema kirjoitti...

Wow siit tuli just nii hieno ku kuvittelinki sun osaavan tehdä ^^ Katteltiin Janin kanssa ja seki tykkäs ;)
Tuus meilki tekee keittiöön tollanen lattia xD

Wednesday kirjoitti...

Kiitoksia taas kannustavista kommenteista ja mukavia pääsiäisiä lukijoilleni myös Lupescun perheen puolesta :)
Lattia oli yllättävän helppo, vaikka hioessa olikin käsi väsyä. Ohjeita saa aina luntata, Leema myös, siksi niitä tänne laittelen ;)

anneve kirjoitti...

Siitähän tulikin tosi hieno. Itse olen vaan liimaillut munakennonpaloja ja maalilla sitten tehnyt mitä tehtävissä on. Kiitos siis työohjeesta!
Ja oikein hyvää pääsiäisen aikaa myös sinulle ja koko Lupescun perheelle!

kaisa kirjoitti...

tosi aidon näköinen, en ole vielä parempaa nähnyt tehtynä munakennosta.

Tiina kirjoitti...

Siis tuohan on aivan mieletön, ottaisin tuon heti Kalmankujankin pihalle! Nyt tulee niille tekemillesi lukuisille viherkasveille täydellinen sijoituspaikka. :)